X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Parlamentul Moldovei ar putea crea un grup de lucru pentru cooperare cu deputaţii transnistreni

28 ian. 2015,, 16:15   Politică
3883 4
Foto: kp.md
Parlamentul Moldovei ar putea crea un grup de lucru pentru cooperare cu deputaţii Sovietului Suprem al Transnistriei. Potrivit agenţiei "Infotag", propunerea de a crea un asemenea grup a fost înaintată miercuri, la şedinţa Parlamentului, de către preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

"În situaţia actuală, inclusiv pe fundalul situaţiei regionale, trebuie să întreprindem toate măsurile necesare pentru fortificarea securităţii. Anterior cooperam cu deputaţii de pe malul stîng al Nistrului. Şi cred că este necesar de depus eforturi pentru a relua această cooperare pe linia Parlamentului", a spus Diacov.

Deputaţii nu au pus la vot acest subiect, convenind să fie creat un grup de lucru care să pregătească propunerile concrete în acest sens. Deputaţii urmează să studieze experienţa unei asemenea cooperări, care a fost încetată după acutizarea relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol în 2006 şi nu au fost restabilite după reluarea în 2011 a procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?