Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Europenii aşteaptă formarea noului Guvern

28 ian. 2015,, 08:15   Politică
3287 2

Foto: noi.md

Europenii aşteaptă formarea noului Guvern în Republica Moldova şi reiterează oficialilor, care sînt cele mai importante probleme care trebuie soluţionate. Şeful delegaţiei UE la Chişinău a menţionat că, Executivul trebuie să acţioneze cu o politică masivă şi să construiască ceva pentru societate.

Pirkka Tapiola, şef al delegaţiei UE la Chişinău: «Pentru noi cel mai important este cum va activa viitorul Guvern, care vor fi reformele. Noi am vorbit foarte mult despre aceea că, sînt 3 priorităţi ale UE şi anume reforma în justiţie, în special lupta cu corupţia, sistemul juridic, dar şi mai mult aşteptăm reforme în sistemul bancar şi sectorul financiar».

În cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii sindicatelor din Moldova, oficialul european a spus că, sindicatele trebuie să fie active, deoarece rolul lor este foarte important. În special acum, cînd urmează să se formeze noul guvern şi să fie implementat Acordul de Asociere cu UE.

Oleg Budza, preşedinte CNSM: «Noi tot ne pregătim foarte activ în domeniul programelor speciale cu privire la Acordul de Asociere. Este un lucru enorm. Iar astăzi am avut o întrunire cu consiliile din diferite domenii şi una este de vorbit de standardele europene, iar alta e de implementat».

Dumitru Ivanov, preşedinte sindicatul educaţiei: «Orice reformă de la noi dacă va fi începută sau continuată, fără o bună salarizare ea nu o să aibă loc».

În cadrul întrevederii s-a discutat despre salarii, locuri de muncă, investiţii din ţările europene. Dar şi despre unele probleme pe care le întîmpină acum sindicatele.

Mihail Laşcu, preşedinte, federaţia sindicatelor din Moldova ”SINDLEX”: «Astăzi se fac tot mai mult se fac încercări de a intimida mişcarea sindicală. Se face prin intermediul organelor de drept inclusiv».

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?