X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

A fost lansat primul spațiu coworking din Chișinău, Generator Hub

27 ian. 2015,, 11:30   Ştiinţă şi IT
8933 0

Foto: allmoldova.com

A avut loc lansarea primului spațiu de coworking din Chișinău - ”Generator Hub”, destinat startup-urilor, freelancerilor și profesioniștilor din domeniul IT.

”Generator Hub” este un proiect inițiat pentru motivarea creșterii sectorului IT din Moldova, prin crearea unui spațiu de lucru comun accesibil și ajustabil, unde startup-urile din domeniu ar putea obține o experiență total diferită, formînd o comunitate ce funcționează în baza schimbului de know-how și idei. În același scop, rezidenții ”Generator Hub” vor beneficia și de programe de dezvoltare specializate, inclusiv evenimente, ateliere cu lideri de opinii din diverse domenii, seminare “inspiraţionale”, programe de formare în business și tehnologii IT.

Conceptul spațiilor de coworking a fost lansat pentru prima dată în SUA, de unde s-a răspândit foarte rapid în toată lumea. Acesta stimulează inovația și creativitatea și susține tinerele startup-uri, scutindu-le de grijile și costurile întreținerii unui spațiu de lucru permanent.

Fondatorii ”Generator Hub” sunt: Vitalie Bordeniuc, director ”Asociația DNT”; Serghei Demcenko; Dona Școla; Anton Perkin, fondator ”Asociația Specialiștilor IT din Moldova”; Serghei Nagailîc, fondator ”Asociația Drupal din Moldova”; Victor Sîtnic, director general ”CTI Capital” și Olga Batîr.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?