X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Un automobil-spion va circula pe străzile Chişinăului

25 ian. 2015,, 12:30   Societate
9967 7

Foto: publika.md

Poliția capitalei va folosi în lupta cu şoferii indisciplinaţi un automobil spion. Acesta va patrula străzile și va colecta datele necesare pentru întocmirea proceselor-verbale celor care își parchează mașinile în locuri neautorizate.

Inspectorii de patrulare nu vor mai trebui să scoată plăcile de înmatriculare ale automobilelor parcate neregulamentar, deoarece maşina spion le scanează din mers.

Automobilul spion nu are niciun însemn al poliţiei, însă este dotat cu navigator GPS, camere video şi computer conectat la Internet.

"Prima dată, maşina va merge şi va scana toate numere de înmatriculare ale maşinilor parcate în locuri neregulamentare. După acest lucru, vom mai face un cerc în acelaşi sector. Dacă vreun automobil va fi localizat pentru a doua oară de camere, se înregistrează neregula, care este transmisă în mod automat pentru prelucrare la Centrul Unic de Monitorizare a Traficului Rutier. Inspectorii nu vor putea modifica nimic provizoriu", a explicat şef direcţie serviciul IT, Dorin Capcelea.

După ce scanează numerele maşinilor parcate, automobilul spion transmite datele la Centrul Unic de Monitorizare a Traficului, unde va fi întocmit procesul-verbal. Ulterior, şoferii indisciplinaţi vor primi prin poştă înştiinţarea privind abaterea comisă și mărimea amenzii.

"Parcarea în locurile interzise este o problemă mare atât pentru municipiu, cât şi pentru întraga ţară. Oamenii nu pot urca în transportul public, nu se pot întoarce în dreapta sau în stânga. Unele automobile sunt parcate chiar în intersecţii. Sperăm că acest sistem mobil va rezolva problema", a declarat şeful Centrului de Monitorizare a Traficului Rutier, Dan Chiriţa.

Şoferilor nu le-a fost pe plac vestea despre măsurile întreprinse de poliţie:

"Nu aş spune că este un idee bună. Însă, cred că, bugetul de stat are nevoie de mai mulţi bani. Mai bine ar construi locuri de parcare, după care să dea amenzi".

"Oraşul Chişinău nu are un gospodar. La început trebuie create condiţiile necesare. Dacă şi după aceasta şoferii nu vor respecta regulile, atunci – da - trebuie pedepsiţi".

"Autorităţile trebuie să soluţioneze problema parcărilor. Astfel de maşini spion nu mă aranjează. Vor sta în tufişuri la pândă. Oamenii şi aşa sunt săraci, dar încă să mai plătească".

Autorităţile locale au început discuţiile despre amenajarea unei parcări chiar în PMAN înca în 2009, dar această idee n-a fost realizată. Anul trecut, Consiliul Municipal a adoptat un proiect privind construcţia unei parcări cu 2500 de locuri în centrul capitalei. Dar şi acest proiect a rămas doar pe hârtie.

În curând, pe străzile oraşului vor ieşi la patrulare încă patru automobile spion. Înştiinţările privind mărimea amenzilor pentru parcarea în locuri neautorizate vor fi expediate în februarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?