X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

PL renunță la Ministerul Transporturilor, dar cere altceva în schimb

23 ian. 2015,, 13:32   Politică
6695 7

Foto: unimedia.info

Pentru a evita o guvernare antieuropeană în formatul PLDM, PD și PCRM, Partidul Liberal este gata să renunțe la Ministerul Transporturilor, dar în schimb cere să-i revină conducerea Ministerului Economiei sau celui al Finanțelor. Anunțul a fost făcut astăzi de liberalul Valeriu Munteanu, care a dat citire unei declarații semnate de PL, notează NOI.md.

Deputatul a enumerat condițiile prevăzute în înțelegerea la care au ajuns cele trei partide și partenerii europeni în timpul consultărilor desfășurate acum cîteva zile.

„Constatăm cu regret și îngrijorare că PD și PLDM nesocotesc compromisul rezonabil la care s-a ajuns în prezența partenerilor europeni. Astfel PLDM urma să desemneze candidatul la funcția de premier, să conducă șase din șapte ministere deținute în prezent – MAI, MAEIE, Ministerul Finanțelor, Educației, Justiției, Agriculturii, Sănătății. PD să numească candidatul la funcția de președinte al Parlamentului și să dețină șase portofolii ministeriale – Ministerul Economiei, Dezvoltării Regionale, Tehnologiei Informației, Culturii, Muncii, un minister din actualul pachet al PLDM. PL urmează să dețină doar pachetul din patru ministere – Apărării, Mediului, Transporturilor, Tineretului. Pentru a evita o guvernare antieuropeană între PLDM-PD-PCRM, PL este gata să accepte schimbarea Ministerului Transporturilor pe cel al Economiei sau Finanțelor”, a precizat Valeriu Munteanu.

La rîndul său, liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, a declarat că încă mai așteaptă invitație din partea colegilor de la PD și PLDM pentru a relua negocierile și speră că compromisul va fi atins. În opinia lui, mărul discordiei dintre cele trei partide îl constituie funcția de procuror general.

„N-am fost, nu sîntem împotrivă ca PLDM și PD să dețină mai multă putere într-o nouă guvernare decît îi revine – așa cum a hotărît alegătorul. Din păcate nu ne-a reușit, din cauză că ei nu doresc acest lucru. Nu vor procuror din UE, pentru că asta înseamnă să-ți asumi responsabilități”, a menționat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?