Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Deputaţii vor încerca să aleagă şeful Legislativului

23 ian. 2015,, 10:56   Politică
4052 2
Foto: vedomosi.md
Parlamentarii se întrunesc din nou în şedinţă. De această dată, pentru a continua alegerea preşedintelui Legislativului, vicepreşedinţii, dar şi formarea Comisiilor parlamentare. Asta după ce două zile la rând, şedinţele s-au soldat doar cu crearea Comisiei de alegere a şefului de Parlament.

Sesiunea extraordinară a Legislativului a început miercuri, 21 ianuarie. Pentru că nu au putut decide asupra ordinii de zi, deputaţii şi-au luat pauză până joi, când au ales componenţa Comisiei speciale privind alegerea preşedintelui Parlamentului şi au aprobat raportul acesteia privind procedura de vot.

Negocierile partidelor pro-europene nu s-au soldat cu crearea unei coaliţii majoritare şi PDM a făcut apel către PLDM să-şi asume împreună actul guvernării, fără PL.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat într-o discuţie cu jurnaliştii că fracţiunea PCRM va susţine candidatul la preşedinţia Legislativului. Politicianul a mai spus că PCRM are şi un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului, care îi revine opoziţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?