Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

În centrul Chișinăului vor fi renovate trei străzi

23 ian. 2015,, 10:30   Economie
3664 0
Foto: gazeta.ru
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat un tender pentru reabilitarea a trei străzi din centrul Chișinăului – 31 august 1989, Alexandru cel bun și Tighina, cu lungimea totală de 6700 de metri, relatează NOI.md.

Este vorba, în special, de renovarea carosabilului, a trotuarelor, crearea locurilor de parcare și modernizarea iluminatului stradal (al doilea pachet). În cadrul proiectului urmează să fie schimbat 60.500 de metri pătrați de pavaj rutier, să fie instalați 288 de piloni pentru iluminatul stradal, pe care vor fi 654 leduri, să fie tras 54 km de cablu electric etc. Pentru executarea acestor lucrări sînt rezervate 24 de luni, inclusiv 12 – pentru înlăturarea neajunsurilor.

Lucrările vor fi finanțate din fondurile BERD, Băncii Investiționale Europene, Fondul Special „Energia Verde” și grantul programului „Early Transition Countries Multi-Donor Fund”.

Compania care dorește să participe la tender trebuie în ultimii trei ani să înregistreze o cifră de afaceri de cel puțin 10 milioane de euro (în echivalent), să dispună de mijloace (în echivalent) de cel puțin 1,5 milioane de euro – pentru executarea lucrărilor de constructive timp de trei luni, precum și să aibă o experiență de cel puțin cinci ani și să activeze în acest domeniu cel puțin nouă luni pe an. În afară de aceasta, participantul la tender trebuie să aibă în portofoliul lui cel puțin trei contracte realizate în acest domeniu în ultimii cinci ani – în valoare de peste 8 milioane de euro (bineînțeles, cele realizate cu succes). Ofertele pot fi depuse pînă la 24 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?