Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O navă de spionaj rusească a ancorat la Havana înainte de vizita istorică a unei delegaţii americane

22 ian. 2015,, 03:00   Externe
6664 3

Foto: ruvr.ru

O nava militară de spionaj rusească, "Viktor Leonov", a ancorat în portul din Havana cu o zi înainte de sosirea delegaţiei americane în Cuba. Nava de război este docată la vedere, în dana în care de obicei sunt găzduite vasele de croazieră.

Vizita navei, neanunţată de către autorităţile cubaneze, vine pe fondul negocierilor de reluare a legăturilor diplomatice dintre Washington şi Havana, întrerupte drastic în 1961. Astfel, după peste 50 de ani, administraţia americană va purta primele discuţii oficiale cu conducerea Cubei.

Nava "Viktor Leonov" face parte din Flota Nordică a Federaţiei Ruse şi este dotată cu echipamente de interceptare şi monitorizare cu scară largă de acţiune. Personalul de la bord este cuprins din 220 de marinari şi ingineri electronişti.

"Nu este ceva fără precedent. Nu este ceva anormal. Nu este ceva alarmant", a decalarat un oficial american al Apărării, citat de AFP. Anul trecut, "Viktor Leonov" a ancorat la Havana de cel puţin două ori, fără ca autorităţile cubaneze să anunţe acest lucru. În aprilie 2014, nava opera în apropiere de coasta estică a Statelor Unite, nu foarte departe de o bază a submarinelor nucleare americane, situată în Golful Kings, din statul Georgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?