Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Țăranu: Comuniștii sînt împotriva candidaturii lui Leancă la funcția de premier

21 ian. 2015,, 10:45   Politică
5732 8

Foto: noi.md

După ce Mihai Ghimpu a declarat recent că Iurie Leancă nu va fi candidatul coaliției la funcția de premier, dacă PD, PL și PLDM nu vor forma majoritatea parlamentară, o opinie similară a fost împărtășită și de analistul politic Anatol Țăranu. În cadrul unei emisiuni la Radio Moldova, Țăranu a precizat că împotriva candidaturii lui Leancă s-ar fi pronunțat comuniștii, astfel încît aceștia ar fi cerut PD-ului și PLDM-ului să identifice o altă candidatură pentru acest post, notează NOI.md.

Directorul Centrului de Consultanţă Politică „Politicon” mai susține că în eventualitatea unui asemenea scenariu, liberal-democrații ar putea opta pentru candidatura Nataliei Gherman la funcția de premier.

„PLDM a decis că în cazul dacă nu este acceptată candidatura lui Leancă, să propună pentru funcţia de premier tot un diplomat de carieră, deoarece se apropie summitul de la Riga, care este unul foarte important pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a spus Ţăranu.

Referindu-se la mersul negocierilor dintre PD, PLDM și PL, analistul politic opinează că revendicările liberalilor sînt exagerate în raport cu rezultatul obținut la alegeri. Tocmai din acest considerent, spune Țăranu, negocierile dintre formațiuni au intrat în impas.

Mihai Ghimpu a declarat recent că în cazul formării unei alianțe fără liberali, funcția de spicher îi va reveni PD-ului, mai exact unei persoane al cărui nume începe cu litera „C”, iar premierul va fi din partea PLDM-ului, iar numele acestuia va începe cu litera „G”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?