X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ce spun Filat, Lupu și Ghimpu despre discuțiile cu politicienii europeni

20 ian. 2015,, 16:28   Politică
6328 15

Foto: moldova24.info

Reprezentanții partidelor europene au recomandat PD-ului, PLDM-ului și PL-ului să formeze o coaliție majoritară, pentru a asigura mai departe parcursul proeuropean al țării. Declarații în acest sens au fost făcute de Vlad Filat, Mihai Ghimpu și Marian Lupu în urma discuțiilor purtate astăzi în incinta Aeroportului Internațional Chișinău cu reprezentanții cîtorva partide europene, notează NOI.md.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a menționat că după întrevederea de astăzi, politicienii au ajuns la concluzia că alianța trebuie constituită din PD-PL-PLDM. Politicianul a precizat că liberalii au spus astăzi un „da” ferm pentru acest format de coaliție.

„Ne-au recomandat să continuăm cursul european, să avem grijă de cetățeni. Concluzia este că alianța trebuie să fie formată din aceste trei partide, fiindcă noi ne-am asumat în 2009 drumul european, iar odată ce am pornit pe acest drum trebuie să-l continuăm, cu toate problemele care există. Am discutat problemele noastre ale celor trei partide, dar nu despre coaliția cu comuniști. Noi, liberalii sîntem pentru această alianță, am mai făcut încă un compromis astăzi, numai să fie alianță”, a spus Ghimpu.

La rîndul său, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că șansele unei coaliții cu participarea liberalilor au crescut după întrevederea de astăzi. „Noi nu ne-am întîlnit cu oameni străini, ne-am întîlnit cu oameni cu care ne-am mai întîlnit și anterior. Însă deciziile se iau aici, în Republica Moldova, nu undeva în altă parte, în afară. Ei ne-au recomandat să continuăm procesul de integrare europeană și ne-au asigurat de tot sprijinul în acest sens”, spus Filat.

Democratul Marian Lupu a ținut să precizeze că politicienii europeni nu au venit în Moldova pentru a impune anumite scenarii politice, ci doar și-au exprimat susținerea. Potrivit liderului PD, discuțiile cu colegii din PLDM și PL vor continua pînă mîine, cînd urmează să aibă loc ședința Parlamentului.

„Colegii nu au venit aici pentru a ne cere sau a ne impune ceva, ei nu fac imixtiuni în facerile interne ale altor țări. Nu am discutat în detalii formatul coaliției, au fost foarte corecți și europeni. Interesul UE este ca la graniță să fie un partener stabil, o societate integră”, a spus Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?