Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Dron: Sentința de condamnare a lui Papuc este una cu dedicație

20 ian. 2015,, 13:35   Politică
5800 5

Foto: ff.md

Hotărîrea Curții de Apel Chișinău prin care fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare nu are nimic cu restabilirea adevărului în dosarul „7 aprilie”. Este opinia preşedintelui Asociaţiei „Justiţie şi Dreptate”, Ion Dron, care a precizat pentru NOI.md că decizia magistraților în acest caz trezește o serie de suspiciuni.

„Se încearcă să ni se prezinte anumite lucruri care de departe nu au nimic cu refacerea dreptății în cazul evenimentelor din 7 aprilie 2009 și nici cu sancționarea celor care au comis atrocități în comisariatele de poliție. Această sentință este una cu dedicație. Cineva vrea să-i arate pisica cuiva, în procesul de negocieri, întrucît de acest lucru depinde felul în care vor decurge mai departe negocierile. Să nu uităm că ministrul Papuc a deținut această funcție pe timpul guvernării lui Voronin. Mesajul ar fi cam acesta: «domnule Voronin, fii atent că putem să-l arestăm și să aflăm multe». Părerea mea este una subiectivă, dar avem dreptul să speculăm atît timp cît negocierile se desfășoară cu ușile închise”, a declarat Dron.

În opinia juristului, faptul că dosarul s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Chișinău timp de trei ani este destul de suspect, așa cum e dubios și faptul că magistrații nu au dispus ridicarea din sala de judecată și arestarea lui Papuc imediat după pronunțarea sentinței de condamnare.

„Trei ani pentru examinarea unui dosar e un termen prea mare. Nu ar trebui să șocheze pe nimeni dacă la Curtea Supremă acest dosar se va afla încă vreo doi ani. A fost atipic și faptul că instanța nu a dispus ridicarea condamnatului din sală pentru a fi arestat. De regulă, măsură preventivă obligatorie de a nu părăsi ţara se înlocuiește cu măsura de arest preventiv. În 99,9 la sută din cazuri se procedează exact așa”, a spus Dron.

Menționăm că ieri Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat pe fostul ministru Gheorghe Papuc la patru de închisoare cu executare, pentru neglijență în serviciu, în timpul evenimentelor din aprilie 2009. Decizia vine după ce în decembrie 2011, acesta a fost achitat de Judecătoria sectorului Centru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?