Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Transnistria va cere de la Rusia 100 de milioane de dolari în calitate de ajutor

20 ian. 2015,, 14:45   Economie
3189 0
Foto: actualitati.md
Autorităţile Transnistriei intenţionează să ceară de la Guvernul Rusiei 100 de milioane de dolari pentru plăţi sociale populaţiei. Informația a fost publicată marţi de ziarul rus "Независимая газета".

Potrivit datelor publicaţiei, miercuri delegaţia Transnistriei va discuta la Moscova situaţia din republica autoproclamată, legată de deprecierea rublei ruseşti.

După cum a relatat anterior "Infotag", preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a declarat recent că Guvernul Transnistriei nu dispune de resurse financiare pentru a achita pensiile şi asigura alte programe sociale.

El a menționat că economia transnistreană s-a ciocnit de urmări grave cauzate de deprecierea recentă a rublei ruseşti şi deocamdată nu se aşteaptă la îmbunătăţiri. Fondul de pensii al regiunii este asigurat din bugetul local doar la 60%, restul banilor sînt luaţi pe datorie.

El a mai menţionat că pe fundalul deprecierii rublei ruseşti, comerţul cu Federația Rusă a devenit neprofitabil şi mulţi agenţi economici transnistreni au sistat exporturile în această ţară.

Ziarul prezintă opinia politologului transnistrean Andrei Safonov, care consideră că înrăutăţirea situaţiei social-economice din regiune este cauzată nu doar de criza din Federația Rusă, dar şi de "gestionarea incorectă, de incompetenţa Guvernului transnistrean".

Expertul consideră că o soluţie este schimbarea Guvernului şi "privatizarea întreprinderilor de stat, cum ar fi Hidrocentrala de la Dubăsari". Safonov mai susține că regiunea are nevoie de ajutorul financiar al Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?