Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ghimpu: Numele potențialului spicher începe cu „C”, iar al premierului cu „G”

20 ian. 2015,, 10:13   Politică
6452 8

Foto : noi.md

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că Iurie Leancă va fi candidatul viitoarei coaliții la funcția de premier, doar dacă din aceasta va face parte și PL. În caz contrar, candidații PD și PLDM pentru funcția de președinte al Parlamentului și prim-ministru ar putea fi altele, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „În profunzime”, notează NOI.md.

Potrivit spuselor lui Ghimpu, în cazul unui asemenea scenariu, funcția de spicher îi va reveni PD-ului, mai exact unei persoane al cărui nume începe cu litera „C”, iar premierul va fi din partea PLDM-ului , iar numele acestuia va începe cu litera „G”. „Iurie Leancă ar putea fi numit premier numai dacă alianţa de guvernare va fi formată cu Partidul Liberal”, a precizat Ghimpu.

Referindu-se la cele 14 condiții pe care le-a înaintat partenerilor din PD și PLDM, în procesul de negocieri, Ghimpu a precizat că printre acestea se numără rezilierea contractului privind concesionarea Aeroportului Chișinău, tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de situația de la Banca de Economii, numirea în funcția de procuror general a unei persoane dintr-o țară UE. Totodată, acesta s-a referit la necesitatea depolitizării structurilor de drept și transmiterii gazoductului Iași-Ungheni la „Moldova-Gaz”. Partidul Liberal își mai dorește să conducă patru ministere, a adăugat Ghimpu.

Politicianul a mai anunțat că astăzi vor avea loc întrevederi între liderii partidelor proeuropene și reprezentanți ai partidelor din Europa.

Precizăm că ieri a avut o loc o nouă rundă de negocieri între Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu, care însă nu a avut rezultate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?