X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ghimpu a anunțat prioritățile și compromisurile

20 ian. 2015,, 09:45   Politică
4289 2

Foto: noi.md

O nouă rundă de negocieri pentru crearea alianței de guvernare s-a încheiat fără rezultat. Asta chiar dacă au fost propuse alte variante de soluționare a impedimentelor apărute în cale. Declarația aparține liderului Partidul Liberal, Mihai Ghimpu.

"În seara asta am mai venit cu un compromis pentru ca Republica Moldova să nu fie condusă cu comuniștii. Am zis ca noi nu am pretins la funcția de președinte, dar noi considerăm că peste un an de zile trebuie ales președintele, dar guvernarea este pentru ani. Am venit cu propunerea ca timp de trei luni să găsim formula cum să alegem președintele. Noi trei trebuie să găsim această soluție", a spus Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a respins zvonurile precum că ar dori mai mult decît li se cuvinte și că Partidul Liberal dorește doar patru ministere pentru conducere.

"Am prezentat o listă cu opt ministere pe care dorim să le avem sub conducere. Aceste ministere crează echilibru în guvernare, Ministerul economiei sau transportului, Ministerul finanțelor sau cel de interne. Din cele opt, ei hotărăsc care ne vor reveni. Noi întotdeauna sîntem fără dreptul de a alege, din păcate", a declarat președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Mai mult decît atît, liberalul consideră că singura șansă de a cîștiga lupta cu corupția în Republica Moldova, este prezența unei persoane străine în funcția de procuror:

"Am propus ca atît timp cît noi nu avem rezultate în lupta cu corupția, să menținem ideea cu procurorul general din afară țării. Noi pledăm pentru un cetățean membru al Uniunii Europene", a mai spus Mihai Ghimpu.

Potrivit liberalului, în momentul actual se discută partajarea funcției de prim-ministru şi speaker.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?