X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Decizia Primăriei Chişinău de suspendare a autorizaţiilor de construcţie a manasardelor declarată ilegală

19 ian. 2015,, 11:45   Societate
6162 0

Foto: eurotv.md

După incendiul de pe 1 mai 2014, care a pîrjolit zeci de apartamente de la mansarda blocului din strada Independenţei 11/2 din Chişinău, Primăria municipiului Chişinău a luat o serie de măsuri restrictive pentru a preveni alte astfel de cazuri.

Astfel vicepremierul Nistor Grozavu a declarat nule autorizaţiile de construire a şapte mansarde care aveau valabilitatea expirată. Măsura a fost luată "în scopul efectuării unui control mai riguros al documentaţiei de proiect privind construcţia mansardelor, pornind de la necesitatea asigurării securităţii contra incendiilor şi se referă, în primul rînd, la agenţii economici care nu au început lucrările de construire în termenele stabilite).

Totodată viceprimarul Nistor Grozavu (care a semnat dispoziţia) a decis atunci să suspende temporar şi valabilitatea autorizaţiilor de construire a mansardelor pentru cinci blocuri din Chişinău.

Cele trei companii care realizau lucrările la cele cinci blocuri - Urban Mansarda, Elit Mansarda şi Vis Construct Grup - împreună cu Oficiul Teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat au contestat însă în instanţă prevederile dispoziţiei.

Pe 15 ianuarie 2015, Judecătoria Centru a decis să anuleze prevederile punctului 2 a dispoziţiei edilului prin care a fost suspendată temporar valabilitatea autorizaţiilor de construire a mansardelor. Motivul invocat este faptul că aceasta "a fost emisă ilegal cu încălcarea competenţei".

Incendiul de-acum opt luni, care a mistuit 28 de apartamente, a fost provocat de un scurtcircuit. Sinistraţii locuiesc în prezent în special pe la rude. Primăria a alocat în luna mai 3,5 milioane de lei, pentru reconstruirea mansardei, ceea ce constituie jumătate din suma necesară. Lucrările de reconstruire nu au fost însă finalizate, pînă la finele lunii noiembrie efectuîndu-se lucrările la acoperişul blocului.

Totodată din Fondul de rezervă al municipiului Chişinău, au fost alocate alte circa 1,5 milioane de lei pentru 62 de apartamente, situate la etajele 1-5 ale blocului, care au fost inundate ca urmare a intervenţiei pompierilor. Banii vor fi folosiţi pentru reparaţia apartamentelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?