Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Guțu: Timofti merită să fie ales președinte pentru un al doilea mandat

15 ian. 2015,, 16:17   Politică
7092 20

Foto : anagutu.net

Elita politică nu a învățat nimic din experiența anilor 2009-2012, astfel încît, din cauza ambițiilor exagerate ale unor lideri, Moldova se poate pomeni într-o nouă criză politică. Este constatarea fostei deputate PLR Ana Guțu, care afirmă că pentru evitarea unor derapaje anticonstituționale, în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, Nicolae Timofti ar trebui să fie candidatul de consens al forțelor parlamentare pentru cel de-al doilea mandat, notează NOI.md.

Fosta membră PLR se arată convinsă că impasul legat de alegerea șefului statului nu va putea fi depășit pînă în 2016, printr-o reformă constituțională complexă, și nici prin amendarea articolului 78 din Constituție. Prin urmare, alegerea președintelui în 2016 se va face în baza actualei legislații, spune Ana Guțu.

„Pentru a evita derapaje grave, legate de acțiuni anticonstituționale, Nicolae Timofti ar trebui să fie candidatul de consens pentru cel de-al doilea mandat – cel mai tare argument fiind că este, spre supărarea multora, inclusiv lideri de partide, personalitatea care încarnează integritatea la moment, fapt care în condițiile Republicii Moldova nu este deloc de neglijat. Așa că, stimați cetățeni, politicieni, parlamentari, dornici de funcții și mandate, fumul alb care a ieșit deasupra Palatului Republicii la 16 martie 2012 încă nu s-a evaporat definitiv – Habemus Papam – avem președinte! Avem și iarăși vom avea – Nicolae Timofti merită să fie reales în 2016 pentru un al doilea mandat. Este un președinte înțelept, proeuropean, integru, lipsit de ambiții disproporționate”, precizează Guțu într-un articol publicat pe blogul său.

În opinia fostei deputate, funcția de președinte trebuie să rămînă una nepartajată politic, asigurînd un echilibru real și rațional într-un guvern de coaliție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?