X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Cursuri de inițiere și reprofilare pentru șomeri, oferite gratis

15 ian. 2015,, 15:00   Societate
13027 0

Foto: anofm.md

În scopul coordonării integrate a procesului de integrare profesională a șomerilor, Agenția Națională pentru ocuparea Forței de Muncă(ANOFM), în urma unei licitații petrecute la finele anului 2014, pe parcursul anului 2015 va oferi cursuri gratuite pentru șomeri, informează NOI.md.

Potrivit directorului-adjunct, șefei Direcției implementarea politicilor de ocupare, a ANOFM, Raisa Dogaru, „anul acesta 16 instituții de învățămînt vor oferi cursuri de inițiere și reperfecționare pentru persoanele șomere din țară. Acestea se vor desfășura pe tot parcursul anului 2015. În caz că cineva nu are o profesie sau cea pe care o deține nu mai este întrebată, poate frecventa aceste cursuri”.

În mare parte instituțiile de învățămînt contractate sînt școli profesionale. Opt instituții se află în capitală, trei în raionul Cahul și cinci în municipiul Bălți. Cursurile pregătesc specialiști în industria ușoară: cusătoreasă, lăcătuș, bucătar, chelner, frizer, manichiuristă, secretară, avînd o durată de la 2 săptămîni pînă la 8 luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?