Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Premierul turc afirmă că libertatea de exprimare nu este totuna cu libertatea de a insulta

15 ian. 2015,, 11:50   Externe
4396 1

Foto: agerpres.ro

Premierul turc Ahmet Davutoglu a denunțat joi publicarea de către săptămînalul satiric francez Charlie Hebdo a unei noi caricaturi cu profetul Mahomed, afirmînd că libertatea de exprimare nu este totuna cu "libertatea de a insulta", informează AFP.

'Publicarea acestei caricaturi este o gravă provocare (...) libertatea presei nu înseamnă libertatea de a insulta', a declarat premierul Ahmet Davutoglu pentru presă la Ankara înainte de a se urca în avion pentru o vizită la Bruxelles. 'Noi nu putem accepta insultele la adresa profetului', a insistat șeful guvernului turc.

Pe prima pagină a noului număr al revistei Charlie Hebdo după atacul de la sediul publicației din Paris apare o caricatură cu profetul Mohamed ținînd în mînă o pancartă cu mesajul 'Je suis Charlie', sloganul manifestanților care au demonstrat în Franța și în străinătate pentru a condamna atacurile jihadiste în care au fost ucise 17 persoane în trei zile în capitala Franței.

Premierul turc a participat duminică, alături de președintele francez Francois Hollande și alți 50 de șefi de stat și de guvern, la marșul solidarității de la Paris, organizat pentru apărarea libertății presei.

Publicarea caricaturii profetului Mahomed pe prima pagină a săptămînalului Charlie Hebdo a provocat numeroase reacții de indignare și amenințări din partea liderilor politici și a autorităților religioase din lumea musulmană.

Ziarul turc de opoziție Cumhuriyet a publicat din 'solidaritate' această caricatură precum și o reproducere în limba turcă a majorității articolelor și desenelor apărute în Charlie Hebdo. Mai multe siteuri turcești au publicat de asemenea această caricatură cu profetul Mahomed.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?