X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

După mesele de sărbători am adăugat în greutate. Cum slăbim în condiții casnice

14 ian. 2015,, 18:00   Societate
6310 0

Foto: cpcviktoriya.com.ua

În urma meselor copioase de Revelion și Crăciun, am și constatat prezența unor kilograme în plus... Celor care nu-și pot permite frecventarea sălilor de fitness, antrenoarea Antonina Grițenco le oferă cîteva sfaturi.

„Înainte de orice exerciții fizice e nevoie de o mică încălzire a tuturor grupelor de mușchi, după care se poate trece și la un antrenament. În condiții casnice, pentru a slăbi e destul să ai la îndemînă un cerc, o minge pentru gimnastică, un covoraș și o coardă de sărit”, spune Antonina.

„Pentru modelarea figurii este foarte bun cercul. Rotirea cercului antrenează mușchii abdominali și șoldurile, iar partea cea mai bună este că poți să o faci în intimitatea propriei locuințe. 5-10 minute de asemenea mișcări circulare, făcute de cîteva ori pe zi, vor arde peste 300 de calorii”, recomandă antrenoarea de fitness.

Potrivit ei, coarda de sărit ajută la întărirea pulpei piciorului și este și un bun aparat vibrator. O oră de sărituri zilnice cu coarda sînt destule pentru a scăpa de o mie de calorii.

„Mingea pentru gimnastică sau fitballul, cum i se mai spune, este foarte bună, deoarece pune în mișcare grupele de mușchi abdominali interni și pe cei ai spatelui. Atunci cînd folosim mingea, mereu încercăm să ne ținem echilibrul, ceea ce pune în mișcare mușchii interni”, a specificat Antonina Grițenco, adăugînd că covorașul, ajută la executarea exercițiilor pentru picioare, pentru abdomen și mușchii spatelui.

Antrenoarea a dat cîteva recomandări și în privința alimentației: „Atunci cînd vrei să slăbești și ai început a face unele exerciții fizice, nu înseamnă că poți mînca atît cît încape. Nu e bine să renunți la anumite produse alimentare. Mai bine e să mănînci ce îți place, dar în cantități mici. E bine să îți faci un regim, de 5-6 mese pe zi, astfel îți poți permite și salate preferate, și pizza, și dulciuri.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?