Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Mihai Ghimpu își dorește funcția de procuror general

13 ian. 2015,, 10:00   Politică
6574 12

Foto : noi.md

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că formațiunea sa nu va insista asupra partajării celor trei funcții-cheie în stat, doar dacă în urma negocierilor îi va reveni postul de procuror general. Declarația a fost făcută de politician în cadrul unei intervenții la emisiunea „În Profunzime”, notează NOI.md.

Liberalul a negat cu vehemență informația lansată de liderii PD și PLDM, precum că negocierile dintre cele trei partide ar fi intrat în impas. Totodată, Mihai Ghimpu a respins din start posibilitatea unei guvernări, împreună cu comuniștii.

„Nu este adevărat. Noi am convenit să ne întîlnim mîine seara, la ora 18:00. Nu este niciun fel de blocaj. S-a propus să lărgim formatul. Noi nu sîntem împotrivă, dar nu vedem o guvernare comună cu comuniștii. Asta înseamnă că ei vor o trecere ușoară spre comuniști”, a menționat Ghimpu.

Precizăm că Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu au purtat ieri seara, timp de trei ore, discuții la sediul PLDM. În urma întrevederii, liberal-democrații și democrații s-au pronunțat pentru extinderea formatului de negocieri, care în opinia lor ar fi necesară pentru a ieşi din blocaj.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?