Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Cu cît a crescut anul trecut cererea pentru produse de lux

11 ian. 2015,, 14:00   Societate
6927 0

Foto: dcnews.ro

Moldovenii par să fie tot mai atraşi de bijuterii, blănuri şi alte bunuri de preţ. Datele Biroului Naţional de Stratistică arată că, în 10 luni ale anului 2014, în ţara noastră au fost importate produse de lux în valoare de peste 75 de milioane de dolari.

Potrivit statisticii, anul trecut, în ţară au fost aduse bijuterii în valoare de aproape opt milioane de dolari, cu șase la sută mai multe decît în 2013.

În acelaşi timp, a crescut de două ori importul de blănuri naturale, a căror valoare se ridică la peste două milioane de dolari. Pe de altă parte, produsele de parfumerie au înregistrat o scădere de peste cinci la sută faţă de anul precedent.

Unii oameni explică tendinţele prin faptul că moldovenii ar fi tot mai atraşi de lucrurile scumpe:

"În primul rînd cred că e o plăcere de a cumpăra. Doi la mînă, cred că e plăcerea de a folosi toate acestea, parfumerie, bijuterie, mai ales pentru doamne. Și plus la toate, dacă stai să te gîndești, e cel mai practic cadou".

"Cred că au bani. Cred că așa e la moldoveni, totuși să fie mai scump, mai bun, mai natural, așa cred că. Care are posibilitate, care nu, sigur că nu, dar oricum, tinde spre asta".

"Oamenii care nu își cîștigă banii singuri, dar care sînt întreținuți de cineva pot cu ușurință să îi cheltuiască pe lucruri scumpe".

Şi comercianţii spun că tot mai multă lume preferă produsele deosebite, chiar dacă sînt mai scumpe:

"Cel mai des cumpără telefoane, Iphone-uri sau blănuri. Bijuteriile însă, tot mai puțin se cumpără. Se deschid multe magazine, iar cumpărătorii au de unde alege".

"Vin doamnele, se uită și după asta vin cu bărbații. Sau vin bărbații și se pregătesc, vin să vadă. Înainte de sărbători foarte mulți au intrat să vadă. La noi în țară oamenii sînt dispuți să dea o sumă mare. Să fim realiști, nu o sumă enormă, dar femeile iubesc luxul".

În magazinele specializate preţul blănurilor porneşte de la 10 mii de lei şi poate ajunge la peste 50 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?