X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Merkel este mândră de calitatea relațiilor dintre Germania și musulmanii care locuiesc aici

9 ian. 2015,, 21:00   Externe
6044 2

Foto: spiegel.de

Angela Merkel contrazice sondajele publicate joi în Germania, conform cărora majoritatea germanilor ar considera islamul o amenințare, explicând că țara sa are legături de calitate cu musulmanii care locuiesc în ea. Merkel a declarat într-o conferință de presă, susținută după atacul de la Charlie Hebdo, că persoanele care au altă religie față de musulmani, au o relație foarte bună cu majoritatea musulmanilor din țară.

Asociații musulmane au anunțat joi că intenționează să organizeze în Germania o manifestație împotriva extremiștilor. 'Facem tot posibilul pentru ca toți credincioșii indiferent de religie, fie că sunt evrei, creștini, musulmani sau cei care nu au nicio religie, să fie protejați la fel', a mai spus Merkel.

'Toți (musulmanii) s-au exprimat aici în mod clar în legătură cu atacul terorist', a spus Merkel, deplângând faptul că 'din păcate anumiți indivizi din Germania s-au alăturat jihadiștilor'. Potrivit unui sondaj, publicat de săptămânalul Die Zeit și realizat de Fundația germană Bertelsmann în noiembrie, cu mult înainte de atacul comis miercuri la Paris împotriva săptămânalului Charlie Hebdo, circa 57% dintre persoanele chestionate consideră islamul o amenințare și în timp ce 40% au declarat că se simt 'ca niște străini în propria țară'.

Circa 24% dintre cei intervievați au afirmat că ar interzice imigrarea musulmanilor în Germania, țară cu 81 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ patru milioane sunt musulmani, majoritatea de origine turcă. Sondajul a fost realizat în luna noiembrie pe un eșantion de 937 persoane nemusulmane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?