Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Indonezia îi suspendă pe oficialii de pe aeroportul de unde a decolat avionul AirAsia

5 ian. 2015,, 19:00   Externe
4332 0

Foto: noi.md

Autoritățile indoneziene au suspendat oficiali aeroportuari care erau de serviciu atunci când zborul AirAsia QZ 8501 a decolat și ulterior s-a prăbușit în Marea Java, a declarat luni un oficial citat de DPA.'Ministrul transporturilor a dat instrucțiuni să se ia măsuri timpurii suspendând toți oficialii care au avut atribuții legate de incident', a declarat într-o conferință de presă directorul general pentru transport aerian, Djoko Murjatmodjo.

El a mai spus că ministerul verifică ca nicio linie aeriană să nu zboare pe rute neautorizate. 'Nu vom face discriminări și nu vom aplica standarde duble', a spus Murjatmodjo. Departamentul a precizat în weekend că zborul AirAsia a decolat din aeroportul din Surabaya spre Singapore duminică, deși avea aprobare de la minister pentru a folosi traseul doar lunea, marțea, joia și sâmbăta.

'Trebuie să respectăm toate regulile, pentru că dacă le încălcăm vom produce dezordine în operațiunile de zbor', a mai spus Murjatmodjo. El a recunoscut că autoritățile aeroportului au acordat permisiunea de zbor avionul AirAsia pentru această rută duminică, dar a precizat că acest lucru s-a întâmplat din cauza 'diferenței între datele folosite de minister și de oficialii aeroportuari'.

Biroul său efectuează în prezent o investigație privind circumstanțele în care un program neautorizat de zbor a putut să funcționeze neobservat timp de trei luni, a mai spus oficialul indonezian. Avionul s-a prăbușit la 28 decembrie în timpul unui zbor de la Surabaya spre Singapore la 28 decembrie și nu a transmis un semnal SOS înainte de a dispărea de pe radare. Șeful Forțelor Navale din Malaezia, Abdul Aziz Jafaar, a anunțat că luni s-au descoperit încă trei cadavre, ridicând numărul acestora la 37 din 162, câte persoane se aflau la bord la momentul producerii accidentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?