Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Israelul "nu va permite ca soldații săi să fie târâți în fața CPI" (Netanyahu)

5 ian. 2015,, 01:00   Externe
3896 1

Foto: ruvr.ru

Israelul se va opune oricărei urmăriri penale a soldaților săi de către Curtea Penală Internațională (CPI), instanță la care palestinienii au cerut recent să adere, a avertizat duminică primul ministru israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP. "Nu vom permite ca soldați și ofițeri Tsahal (armata israeliană) să fie târâți în fața tribunalului de la Haga", a declarat Netanyahu, în deschiderea reuniunii săptămânale de guvern.

Statul evreu a ripostat sâmbătă la ofensiva diplomatică internațională a palestinienilor prin înghețarea a peste 100 de milioane de euro reprezentând taxele colectate în contul Autorității Naționale Palestiniene (ANP), ca ripostă la cererea palestiniană de aderare la Curtea Penală Internațională.

"Cei care ar trebui să fie urmăriți sunt liderii Autorității Palestiniene, care au făcut o alianță cu criminalii de război din Hamas", a adăugat primul ministru israelian, care acuză mișcarea islamistă, în special, că a folosit locuitori ai Gazei ca scuturi umane în timpul conflictului din vara trecută, soldat cu aproximativ 2.200 de morți de partea palestiniană, în majoritate civili, și 73 de morți de partea israeliană, între care 67 de soldați.

"Soldații Tsahal vor continua să apere statul evreu cu determinare și curaj și în același mod îi vom proteja și noi, cu determinare și curaj", a adăugat el. "Autoritatea Palestiniană a decis să confrunte statul Israel și noi nu vom sta fără să facem nimic", a mai avertizat șeful guvernului israelian. Înghețarea fondurilor respective ar putea să fie doar o primă măsură de răspuns din partea Israelului, după depunerea oficială la ONU a solicitării Autorității Palestiniene de aderare la CPI, cu scopul declarat de a aduce responsabili israelieni în fața instanței internaționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?