Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Portalul de ştiri Unimedia a fost vîndut

1 ian. 2015,, 10:30   Societate
15161 2
Foto: unimedia.info
Portalul de ştiri din Moldova www.unimedia.info are proprietari noi. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la comunicatul de presă al Unimedia, compania Interact Media a vîndut portalul companiei SC Miraza SRL. Suma tranzacţiei nu este indicată.

"Companiile Interact Media şi Miraza anunţă că au semnat un contract de vînzare-cumpărare a portalului de ştiri Unimedia. SC "Miraza" SRL va păstra aceeaşi politică editorială şi va dezvolta în continuare produsul pentru a-l face lider detaşat în materie de ştiri on-line în Republica Moldova", se spune în comunicat.

Tot acolo se mai menţionează că SC "Miraza" SRL este compania jurnalistului Cristian Jardan. Compania se ocupă de editarea publicaţiei periodice Expresul, ziar regional distribuit în raioanele Ungheni, Călăraşi şi Nisporeni. Jardan a fost redactor al site-ului ProTV, după care a devenit redactor al site-ului Publika TV.

Zvonurile despre vînzarea portalului Unimedia au apărut în luna octombrie, în cadrul campaniei electorale. Cititorii au observat că pe site au apărut mai multe articole despre activitatea Partidului Liberal Democrat. Zvonurile erau alimentate de faptul că unul dintre fondatorii portalului – Tudor Darie, era consilier al prim-ministrului Vlad Filat, liderul PLDM. Bloggerii scriau că Unimedia a fost vîndut pentru 900 de mii de euro. Compania Interact Media a dezminţit atunci aceste zvonuri, dar nu categoric, menţionînd că "în cazul vînzări portalului va anunţa suplimentar despre aceasta".

Asemenea anunţ a apărut pe 30 decembrie. Internauţii scriu că suma tranzacţiei poate varia între 100 de mii de euro şi 1 milion de euro. Totodată, opinia utilizatorilor reţelelor de socializare şi ale bloggerilor sînt dispersate. Unii afirmă că adevăratul cumpărător al Unimedia este oligarhul Vlad Plahotniuc. Ei argumentează prin faptul că cumpărătorul menţionat, Cristian Jardan, lucrează la Publika TV, iar postul de televiziune demult dorea să cumpere Unimedia. Publika TV chiar a reuşit să cumpere un pachet de 25% din acţiunile portalului, după ce Interact media şi fostul director al PublikaTV, Dumitru Ţîra, au fost antrenaţi într-un litigiu.

Totodată, alţi bloggeri şi publicaţii on-line scriu că Unimedia a devenit proprietate a liderului PLDM, Vlad Filat. Portalul Moldova24.info însă pe 20 octombrie a scris, cu referire la "surse veridice" că cumpărătorul portalului este Filat, care "nu intenţionează să declare public despre aceasta".

"Negocierile dintre echipa lui Filat şi acţionarii Unimedia au durat cîteva luni, iar suma tranzacţiei nu se menţionează. Părţile au convenit să păstreze în secret această tranzacţie, inclusiv participarea liderului PLDM, iar după alegeri să se declare că Unimedia a fost vîndut unei companii necunoscute", a scris publicaţia cu două luni în urmă.

În ultimele luni Filat a fost implicat în tranzacţii de cumpărare a cîteva surse mass-media. Astfel, presa a scris că el a devenit proprietarul postului de radio Vocea Basarabiei, care recent a primit licenţă şi deja creează un post de televiziune cu aceeaşi denumire. De asemenea, publicaţiile on-line au scris despre legătura lui cu posturile de televiziune EuroTV şi AltTV, pe care businessmanul Valentin Bodiştean le-a vîndut businessmanului Ilan Șor, care a fost partenerul lui Vlad Filat în alte tranzacţii.

Portalul Unimedia a fost lansat la 20 septembrie 2005, avîndu-i ca fondatori pe Sergiu Galuşca, Dumitru Ciorici, Tudor Darie şi Vasile Galuşca.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?