X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Iurie Leancă: Coaliţia de guvernare trebuie formată până la mijlocul lui ianuarie

31 dec. 2014,, 15:45   Politică
7130 2

Foto: tv7.md

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, premierul în exerciţiu Iurie Leancă, este de părere că noua coaliţie de guvernare trebuie constituită cel târziu până la mijlocul lunii ianuarie. Politicianul a declarat marţi, 31 decembrie, în cadrul unei ediţii speciale la Radio Moldova, că deocamdată negociatorii discută principiile de constituire a majorităţii parlamentare, nu şi despre funcţii.

„Până la urmă, rezultatele alegerilor trebuie să aibă un impact direct asupra felului cum fiecare partid, în funcţie de rezultatele obţinute, obţine aceste portofolii. Dar cel mai important este să demonstrăm că noi nu pentru portofolii am luptat, ci pentru a ne asuma responsabilitatea şi a promova obiectivele, aşa cum ştim noi mai bine, în interesul cetăţeanului”, a menţionat Iurie Leancă.

Iurie Leancă a mai spus că cele trei partide care negociază au aceleaşi obiective şi au datoria să creeze o majoritate parlamentară şi noul guvern. În ceea ce ţine de colaborarea cu Partidul Comuniştilor, politicianul susţine că şi-a revizuit atitudinea faţă de această formaţiune, pe motiv că a fost supusă unor transformări, prin excluderea mai multor figuri radicale şi extremiste. În opinia premierului în exerciţiu, ar fi absolut firesc în realizarea obiectivului de modernizare a ţării să fie antrenaţi şi comuniştii, care reprezintă o forţă politică puternică.

În ceea ce ţine de structura viitorului executiv, potrivit lui Iurie Leancă, structura lui poate fi uşor ajustată la noile provocări, dar reieşind din experienţa sa, optimizările trebuie să fie minime, pentru că executivul precedent a fost suficient de capabil să promoveze politici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?