X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Chirtoacă a prezentat top 10 realizări ale Primăriei în 2014 (VIDEO)

31 dec. 2014,, 13:45   Societate
5262 5

Foto: noi.md
Municipiul Chișinău a mai făcut în acest an cîțiva pași pentru a deveni un oraș european. Este convingerea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, care a prezentat astăzi bilanțul anului 2014, informează NOI.md.


Printre realizările la care a făcut referire primarul se numără lărgirea și reconstrucția străzii Alecu Russo; reparația străzilor Dumeniuc, Meșterul Manole, Kiev, Bogdan Voievod, Grenoble; finalizarea construcției străzii pietonale și instalarea bustului primarului Karl Schmidt. Edilul a mai enumeratfinalizarea iluminatului stradal spre Aeroport, asamblarea a 20 de troleibuze, procurarea unei autospeciale pentru stingerea incendiilor, finanțarea suburbiilor cu circa 150 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii locale, precum și reconstrucția stației de epurare, în urma finanțării contractate de întreprinderea Apă-Canal Chișinău de la BERD și BEI.

„În ansamblu putem spune că municipiul Chișinău pe parcursul anului 2014 și-a păstrat echilibrul, nu a admis decalaje de ordin financiar sau de alt gen. S-a reușit continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii, de dezvoltare a municipiului. Cred că aceste 10-15 rezultate arată reușita anului 2014. Pentru anul viitor ne propunem să continuăm proiectele de infrastructură, să soluționăm problema managementului deșeurilor, problema planificării urbane, modernizarea parcului urban de autobuze, continuarea asamblării. De asemenea, avem o problemă în creștere legată de securitatea pietonilor în trafic”, a precizat Chirtoacă.

Primarul a recunoscut că soluționarea unor probleme cronice ale orașului a intrat în impas. Printre acestea se numără problema construcțiilor neautorizate, a comerțului ilegal, cea mansardelor, precum și chestiunea legată de patrimoniul funciar.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?