X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mesele copioase de sărbătoare, povară pentru organism. Ce recomandă medicii

31 dec. 2014,, 17:30   Societate
8947 1

Foto: 4e4evica.ru

Mesele copioase de sărbătoare sunt o povară pentru organismul nostru, de aceea, trebuie să fim atenți la ce consumăm în această perioadă. Prima regulă este combinarea corectă a alimentelor şi evitarea abuzului de mâncare şi băutură.

Pentru a ne menţine în formă înainte şi după sărbători, medicii ne recomandă să alegem cu grijă bucatele pe care le consumăm.

"Trebuie să consumăm lichide, să consumăm apă plată, fiind că este importat acest lucru. Și combinarea cea mai bună ar fi carne și cu salate din legume, cu fructe. De obicei se pregătesc și sarmale și răcitură și de toate care conțin multe grăsimi. Totul trebuie să fie cu normă", a explicat Luminiţa Suveică, medic șef la Centrul municipal de Sănătate Publică.

O atenție sporită în ceea ce priveşte alimentaţia trebuie să manifeste persoanele care suferă de boli cronice.

Persoanele care suferă de ulcere gastrice, boli ale ficatului sau de rinichi trebuie să evite alimentele sărate, condimentate, dar și afumate. Dăunătoare sunt și bucatele prăjite, ciocolata, dar și cafeaua. De sărbători, nutriționiștii le recomandă un meniu bogat în carne slabă, fructe, legume, ouă fierte, iaurt, brânză și cereale.

"Persoanele cu boli cronice, primul sfat, este să se consulte cu medicul de familie, în primul rând. Să nu neglijeze tratamentul care este indicat de medic, chiar și în zilele de sărbători", a adăugat Luminiţa Suveică.

Pentru a evita balonările, fitoterapeuții ne recomandă să consumăm cât mai multe ceaiuri și infuzii .

"Luăm o lingură de praf de cacao, trei linguri de zahăr, cinci de apă, le mestecăm bine, le administrăm pe stomacul gol. Trebuie să avem acasă numaidecât minta. Atunci când avem probleme cu pancreasul, după mesele copioase sau chiar și după mahmureală, este bine să facem o fiertură, un ceai puternic de mintă și să-l bem fierbințel, cu gâturi mici", a subliniat Nadejda Gorceag, fitoterapeut.

Potrivit medicilor, fiecare îmbucătură trebuie mestecata de cel puţin 20-30 de ori. Și asta deoarece, fragmentele mari de alimente, care pătrund în stomac, provoacă indigestie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?