Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Prim-ministrul a solicitat coordonarea activităţii serviciilor abilitate

30 dec. 2014,, 12:30   Societate
3187 0
Foto: gagauzmedia.md
În condiţii de ninsori abundente şi viscol este necesară coordonarea forţelor salvatorilor, pompierilor, Poliţiei de Frontieră şi a medicilor, pentru ca complexul dificil de acţiuni, care necesită participarea a cîteva servicii concomitent, să fie executat rapid şi eficient. Constatarea a fost făcută de prim-ministrul Iurie Leancă ieri, 29 decembrie, la şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Guvern, şedinţa a avut loc la Centrul Operaţional de Dirijare în Situaţii Excepţionale, ai cărui angajaţi au raportat comisiei despre situaţia din ţară în condiţii de ninsori abundente.

Prin decizia Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi a Inspectoratului Naţional de Patrulare, în sudul republicii a fost suspendată circularea vehiculelor de mare tonaj, pentru a evita blocarea drumurilor. 16 localităţi din şase raioane sînt deconectate de la reţeaua de curent electric.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Sociale şi Situaţiilor Excepţionale, cel mai mult a avut de suferit din cauza intemperiei raionul Cahul, unde stratul de zăpadă a ajuns la 70 cm.

Deşi în noaptea spre marţi ninsorile s-au oprit, lucrările de deszăpezire nu contenesc. În acestea sînt antrenaţi peste 500 de oameni şi circa 300 de unităţi de autospeciale. Pentru curăţarea drumurilor s-au folosit circa 3 mii de tone de antiderapant. În pofida acestui fapt, circulaţia este blocată pe drumurile M3 Chişinău-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti (127-137 şi 158 - 161 km); R37 Ceadîr-Lunga-Comrat-Cantemir (51-54 km în raionul satului Vişniovca); R38 Vulcăneşti-Cahul-Taraclia (67-69 şi 72-75 km); R52 R30 Tudora-Palanca-frontiera cu Ucraina (0 - 6 km).

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat că în zilele apropiate se aşteaptă temperaturi de pînă la -25 grade Celsius.

Poliţia de Frontieră a avertizat că partea ucraineană temporar a sistat circulaţia prin punctele de trecere Palanca-Maiaki Udobnoe, Tudora-Starokazacie, Ceadîr-Lunga- Novie Troiani, Săiţi - Lesnoe, Mirnoe -Tabaki, Cişmichioi - Dolinskoe, Vulcăneşti- Vinogradovka, Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveţ 1, Giurgiuleşti- Reni.

De asemenea, poliţia recomandă şoferilor să evite punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi, de la frontiera cu România, unde circulaţia este admisă doar pentru vehiculele de tonaj mare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?