Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Iurie Leancă este împotriva divizării MAEIE

27 dec. 2014,, 17:15   Politică
6840 1

Foto : ipress.ua

Prim-ministrul în exercițiu al Republicii Moldova, Iurie Leancă, se pronunță împotriva divizării la această etapă a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Oficialul a făcut această declarație în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „RTR-Moldova”, informează NOI.md. Comentînd zvonurile cu privire la o posibilă divizare a MAEIE în Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Integrării Europene, șeful Executivului a spus că în ultimii 5 ani MAEIE s-a manifestat în cel mai bun mod și ar fi neconstructiv de demarat reforma organelor centrale ale puterii cu divizarea acestui minister.

Iurie Leancă a menționat că asupra acestei chestiuni se poate reveni atunci cînd Moldova va deveni stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Potrivit oficialului, posibil că atunci va fi necesar de avut, dacă nu un minister pentru integrare europeană aparte, cel puțin un Birou respectiv pe lîngă prim-ministru.

Iurie Leancă consideră că acum MAEIE se descurcă bine cu sarcinile stabilite, inclusiv în ceea ce ține de implementarea Acordului de asociere Moldova-UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?