Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Distincțiile „scandaloase” acordate de Timofti au ajuns la destinatari

24 dec. 2014,, 17:30   Politică
8770 21

Foto: presedinte.md

Șeful statului a acordat astăzi distincții de stat mai multor deputați, miniștri, viceminiștri și directori de instituții publice, în baza unui decret semnat încă în luna iulie 2014. Distincțiile au fost oferite pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE, informează NOI.md.

„Știu că decretul pe care l-am semnat în data de 24 iulie a stîrnit discuții în societate și a fost interpretat în diverse moduri. Rămîn la convingerea că, în contextul politic intern și regional, avînd în vedere numeroasele provocări cărora le-am făcut față în cursul anului 2014 și în anii precedenți, este imperios necesar să recunoaștem meritele persoanelor care au depus eforturi susținute pentru apropierea țării de UE”, a declarat Nicolae Timofti în timpul ceremoniei.

Precizăm că „Ordinul Republicii” a fost acordat ministrului de externe, Natalia Gherman, deputatei Ana Guțu, premierului Iurie Leancă, vicepreședintelui Parlamentului Liliana Palihovici, deputatului Valeriu Streleț și secretarului Aparatului președintelui, Ion Păduraru.

Cu titlul „Ordinul de Onoare” au fost decorați vicepreşedintele Parlamentului Oleg Bodrug, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, deputatul Vadim Cojocaru.

Ordinul „Gloria Muncii” i-a revenit unui grup mai mare de funcționari, printre care deputații Raisa Apolschi, Anatol Arhire, Maria Ciobanu, Valeriu Ghilețchi, miniștrii Anatol Arapu, Oleg Efrim, Dorin Recean, Pavel Filip, precum și vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Cu medalia „Meritul Civic” au fost decorați deputatul Angel Agache, viceministrul Finanțelor Ștefan Creangă, viceministrul Afacerilor Interne, Sergiu Diaconu, viceministrul Justiției, Vladimir Grosu, directorul Biroului Migrație și Azil, Olga Poalelungi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?