Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Gurău: În locul cafenelei „Guguță” va fi construit un hotel

24 dec. 2014,, 16:30   Societate
4656 0
Foto: noi.md
„Dacă proprietarii cafenelei «Guguță» din parcul Ștefan cel Mare vor decide să construiască în locul ei un hotel cu multe nivele, nu ne va rămîne decît să ne împăcăm cu acest gînd. Întreaga vină aparține primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă”, a precizat pentru NOI.md consilierul municipal din partea PCRM Victor Gurău. În rețelele de socializare se discută aprins decizia Consiliului Municipal Chișinău (CMC) privind darea în arendă a terenului pe care se află cafeneaua la prețul de 2% din costul nominal al lotului de teren. Cititorii se întreabă cît de reale sînt zvonurile că proprietarul intenționează să construiască în locul cafenelei un hotel cu multe nivele?!

„Atunci cînd a luat această decizie, CMC s-a ghidat strict de Codul funciar al RM, care îi permite proprietarului imobilului să gestioneze terenul pe care se află obiectul respectiv. Plata pentru arendă la fel corespunde parametrilor normativi speciali și nu a fost diminuată în favoarea cuiva. Nu sîntem în drept să privăm o persoană fizică sau juridică de dreptul constituțional de a face ce dorește cu proprietatea sa”, a menționat expertul.

Interlocutorul a amintit că „așa ceva nu s-ar fi produs, dacă în anul 2010 nu ar fi pronunțate două decizii de judecată, ultima fiind irevocabilă”. „Dacă Primăria capitalei ar fi contestat atunci decizia primei instanțe cu privire la fuziunea cîtorva agenți economici pe acest lot de teren, astăzi am avea altă situație, însă acest lucru nu a fost făcut. Așa că toate afirmațiile lui Chirtoacă că de vină ar fi comuniștii, care la timpul lor au permis privatizarea cafenelei, la fel ca promisiunile de a nu admite construcția unui alt obiect pe acest teren vorbe goale”, consideră consilierul municipal.

„Rămîne doar de precizat că terenul a fost dat în arendă fără dreptul de a fi privatizat și reconfigurat (schimbarea parametrilor). Însă cunoscînd cum se fac treburile în statul nostru pot afirma cu certitudine și responsabilitate: hotelul va fi construit”, a conchis Gurău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?