Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Șevciuk nu este de acord cu acordarea statutului de zonă economică cetăţii de la Bender

23 dec. 2014,, 16:00   Economie
3050 2
Foto: novostipmr.com
Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a dat aviz negativ iniţiativei legislative de a forma zona economică specială turistic-recreativă „Cetatea Bender”.

În concluzia sa oficială, citată de agenţia "Infotag", se menţionează că prin proiect se propune "introducerea regimului juridic special de zonă economică specială în limitele teritoriului Cetăţii Bender, care va consta în stabilirea unui regim de impozitare preferenţial pentru toţi rezidenţii".

Liderul de la Tiraspol a amintit că în Parlament deja se află proiectul de lege "privind zonele economice libere în RMN" şi adoptarea acestuia "ar permite reglementarea tuturor problemelor legate de crearea ZES pe teritoriul republicii, fără adoptarea unui act legislativ separat în privinţa unei anumite zone".

Argumentîndu-și poziţia negativă faţă de document, Şevicuk a subliniat faptul că "pe teritoriul Cetăţii Bender sînt dislocate anumite unităţi militare ale Ministerului Apărării al RMN", pentru redislocarea cărora sînt necesare resurse.

"Iar stabilirea regimului juridic special şi aflarea în paralel în limitele Cetăţii Bender a unei unităţi militare poate duce la subminarea capacităţii de apărare şi securitate a obiectului militar", consideră preşedintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?