Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fundaţia „Provocările mileniului” va cheltui în 2015 circa $68 milioane pentru proiecte din Moldova

23 dec. 2014,, 10:30   Economie
2737 0
Foto: tv7.md
Consiliul de observatori ai Fundaţiei "Provocările Mileniului" din Moldova a aprobat luni Planul de acţiuni pentru 2015 de realizare a programului Compact, precum şi bugetul necesar pentru îndeplinirea obligaţiunilor prevăzute de program.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Guvern, bugetul va constitui $68 milioane, care urmează a fi valorificate pînă în septembrie. Din aceste resurse urmează a fi finalizate lucrările de reabilitare a opt sisteme de irigare, supravegheată exploatarea celor 127,7 de kilometri de drumuri naţionale, acordată asistenţă pentru îmbunătăţirea managementului resurselor de apă şi accesul la finanţare pentru antreprenorii agricoli.

Consiliul a decis, în particular, să acorde micilor agricultori aflaţi în zona sistemelor de irigare reabilitate în cadrul Programului Compact posibilitatea de procurare a echipamentului de irigare în leasing, prin intermediul mecanismului 2KR. Pentru aceste scopuri, din fond vor fi acordate circa $2 milioane.

Directorul regional al corporaţiei "Provocările Mileniului" pentru Moldova, Leslie McCuaig, a felicitat guvernul moldovenesc şi echipa Fondului pentru realizarea cu succes a obiectivelor Programului Compact, în anul 2014.

"Este unul dintre cele mai de succes programe, care sînt realizate în peste 20 de ţări. Ne dorim ca investiţiile SUA să fie durabile, să aducă beneficii oamenilor din Republica Moldova şi să genereze noi investiţii în economia ţării", a spus ea.

Programul Compact cu bugetul de $262 milioane, prevăzut pentru 2010-2015, este finanţat de Guvernul SUA. Programul prevede restabilirea unui segment de 93 km de drum a traseului Sărăteni-Soroca şi o serie de drumuri locale (în general 127,7 km), precum şi sprijinirea dezvoltării agriculturii prin restabilirea a 10 sisteme de irigare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?