Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

CCI va acorda agricultorilor instrumente pentru folosirea creditului de 100 de milioane de euro

23 dec. 2014,, 09:45   Economie
2687 0
Fotо: elise.com.ua
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) din Moldova va acorda producătorilor agricoli instrumentarul necesar pentru obţinerea utilajului şi tehnicii cu ajutorul creditului polonez de 100 de milioane de euro.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează comunicatul de presă al CCI, anunțul a fost făcut de vicepreşedintele CCI, Vladimir Didilică, la întrevederea de luni cu reprezentanţii Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).

În document se menţionează că, chiar dacă legea nu-i obligă pe producătorii agricoli să adere la CCI, deja la acest moment sute de agenţi economici din domeniu sînt membri ai Camerei, ceea ce îi ajută în identificarea partenerilor străini pentru cooperare reciproc avantajoasă.

AIPA şi CCI au semnat un acord de cooperare ce prevede informarea reprezentanţilor mediului de afaceri despre toate avantajele şi beneficiile obţinerii prin agenţie a utilajului şi tehnicii prin achitarea acestora din creditul acordat Moldovei de către Guvernul Poloniei. Aceste resurse partea poloneză le acordă pentru sporirea nivelului de competitivitate în sectorul animalier al Moldovei.

Părţile au discutat acţiunile comune orientate spre purcederea cît mai grabnică la creditarea producătorilor agricoli din Moldova prin examinarea şi satisfacerea cererilor pentru obţinerea utilajului. Pentru aceasta vor fi implicate toate unităţile teritoriale ale CCI, care se află în contact permanent cu businessul, ceea ce poate contribui la accelerarea procedurii de creditare şi obţinere a tehnicii şi utilajului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?