Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

MAI va ataca decizia privind monitorizarea video a traficului rutier

19 dec. 2014,, 13:00   Societate
2856 2
Foto: baikal-info.ru
Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să atace decizia emisă ieri de Judecătoria sectorului Centru privind interzicerea monitorizării video a traficului rutier.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează comunicatul de presă al Ministerului, serviciile de profil ale MAI vor continua să folosească camerele video cel puţin din două motive. Primul: decizia instanţei nu este finală şi va fi contestată la Curtea de Apel Chişinău. Al doilea: în verdictul instanţei nu se menționează direct că protocoalele de încălcare ale şoferilor trebuie să fie declarate invalide.

MAI prezintă o serie de argumente în favoarea monitorizării video, inclusiv reducerea din martie 2014, cînd a început a funcţiona sistemul de monitorizare video a traficului rutier, a numărului accidentelor cu 40%, iar a decesurilor în urma acestora – cu 60%.

De asemenea, MAI este convins că monitorizarea video este absolut legală, deoarece este confirmată de trei hotărîri ale Guvernului.

Judecătoria Centru a emis în privinţa sesizării organizaţiei "Juriştii pentru drepturile omului", o decizie în care se vorbeşte că monitorizarea video a traficului rutier este "încălcare a dreptului la viaţa privată".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?