X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Tapiola: Noi protejăm sănătatea cetățenilor europeni (VIDEO)

18 dec. 2014,, 16:00   Economie
3396 4
Foto: noi.md
,,Moldova a semnat documente importante privind asocierea și zona de comerț liber cu Uniunea Europeană. Astfel, țara voastră a declarat ferm că a pășit pe calea apropierii de UE. Acest fapt are o importanță majoră, dar mai sînt multe de făcut. Principala muncă, cea adevărata, abia începe”, a declarat șeful Delegației UE în RM, Pirkka Tapiola, relatează NOI.md.

La Chișinău se desfășoară un forum regional pentru susținerea dezvoltării economice a Moldovei de către Uniunea Europeană.
,,Anularea taxelor vamale și declarația privind accesul mărfurilor pe piețele UE încă nu e înseamnă că deja mîine mărfurile voastre vor apărea pe rafturile magazinelor noastre. Noi îngrijim și protejăm sănătatea cetățenilor europeni, de aceea voi trebuie inițial să ajustați calitatea mărfurilor voastre la standardele noastre. Urmează o muncă voluminoasă și minuțioasă, iar aceste reforme sînt chiar necesare, implementarea și realizarea lor trebuie inițiată chiar astăzi. Noi sîntem dispuși să vă acordăm ajutor pentru aceste scopuri, atît financiar, cît și tehnic. Dar toate eforturile noastre vor fi zădarnice, dacă producătorii voștri, specialiștii și angajații serviciilor fitosanitare și toți cei antrenați în această activitate nu vor înțelege necesitatea asta”, a specificat emisarul european.

El a mai reiterat îngrijorarea UE în legătură cu nivelul înalt al corupției în Moldova, necesitatea reformării justiției și sistemului judiciar și a relatat cum gîndește astăzi un investitor european potențial. Fără doar și poate, el se va bucura de pămînturi fertile, forță de muncă ieftină, privilegii în promovarea mărfurilor pe piețele UE și alte avantaje pentru dezvoltarea businessului în Moldova. Dar, totodată, neapărat se va interesa cum funcționează justiția, legislația în această țară, dacă există în ea corupție.

,,Iată de ce noul guvern trebuie nu numai să stabilească programul exact al acțiunilor în această direcție, ci și să dea dovadă de voință politică în eradicarea acestui rău”, a precizat șeful Delegației UE în Republica Moldova.

El a mai declarat că UE a elaborat un program de susținere a dezvoltării regionale a Moldovei, ramurilor economiei ei și astăzi specialiștii vor comunica angajaților ministerelor, agenților economici despre el, precum și pe ce credite și granturi vor putea conta întreprinzătorii pentru modernizarea și implementarea standardelor europene în producerea sa, în ce condiții pot fi obținute ele.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?