Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Petkov: Fărădelegile față de „Patria” și activiștii formațiunii continuă

17 dec. 2014,, 15:15   Politică
4323 8
Foto: noi.md
„Surprinde reacția stranie sau, mai precis, lipsa acesteia față de ceea ce se întîmplă în țară din partea partidelor politice, organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului, reprezentanțelor statelor străine, în primul rînd, a celor europene”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă activistul Partidului „Patria” Alexandr Petkov, informează NOI.md.

Politicianul s-a adresat jurnaliștilor și opiniei publice în legătură cu perchezițiile efectuate în dimineața zilei de astăzi la domiciliul a 19 activiști ai formațiunii lui Renato Usatîi .

Potrivit lui Petkov, perchezițiile au fost efectuate de aceiași ofițeri de poliție și angajați ai procuraturii, care recent au fost la birourile partidului. Politicianul consideră că aceste acțiuni din partea organelor de drept nu sînt ultimele.

„Scopul lor este clar: de a nimici partidul, de a nu admite participarea acestuia la alegerile locale”, a subliniat ex-deputatul legislativului.

Totodată, Petkov este convins că autoritățile se răzbună acum pe cei care ieri au participat la acțiunea de protest de lîngă Misiunea UE din Moldova împotriva dezmățului polițienesc.

„Nu mă miră comportamentul autorităților, judecătorilor și procurorilor corupți. Mă miră și chiar mă sperie tăcerea partidelor politice, organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului și reprezentanților statelor străine. În ochii lor Moldova se transformă într-un stat al dezmățului polițienesc, însă acest fapt nu-i afectează pe propagandiștii principiilor și valorilor democratice europene. Oare nu vă sperie acest lucru? Nu vă temeți că mîine veți nimeri sub teascul acestui «sistem judecătoresc»?”, a conchis Petkov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?