X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Usatîi: Regimul de guvernare continuă represiunile faţă de proprii cetăţeni (VIDEO)

17 dec. 2014,, 12:30   Politică
7912 14

Foto: moldnews.md

Declaraţia a fost făcută de politicianul Renato Usatîi, după declanşarea unui nou val de percheziţii efectuate concomitent de poliţia politică la domiciliile a zeci de activişti ai partidului „Patria” în dimineaţa zilei de miercuri, 17 decembrie.

„Autorităţile continuă fărădelegile sale. Astăzi au început percheziţiile în mai multe raioane din nordul şi sudul ţării, astăzi vor fi percheziţii în toată ţara. Vă rog să nu vă lăsaţi provocaţi, aveţi dreptul să consultaţi avocatul. Nu le permiteţi efectuarea percheziţiilor în lipsa avocaţilor. Aceşti tipi se comportă tot mai obraznic şi mai dur cu fiece zi. Înţelegeţi cu toţi că nu avem nimic de ascuns, este un atac psihologic, o acţiune de intimidare pentru ca oamenii să se sperie şi să renunţe să se mai mişte înainte. Dar, nu le va reuşi!”, a declarat Renato Usatîi într-o adresare video postată pe internet.

Poliţia specială a declanşat un nou val de percheziţii în casele activiştilor „Patria” din toată ţara. În dimineaţa zilei de miercuri, 17 decembrie, la ora 06.00, concomitent în mai multe raioane ale ţării, au început percheziţii la domiciliile activiştilor Patria. Serviciul de presă al formaţiunii a anunţat că percheziţiile s-au desfăşurat cu antrenarea mascaţilor înarmaţi care au intrat abuziv în casele şi apartamentele activiştilor „Patria” în prezenţa copiilor minori ai acestora.

La moment s-a confirmat că percheziţiile au loc la Chișinău (la 4 adrese), Edineț, Strășeni, Basarabeasca, Drochia, Glodeni, Florești, Fălești, Leova, Sângerei, Cimişlia, Donduşeni, Briceni, Soroca.

Potrivit sursei citate, operaţiunea este cea mai mare din istoria MAI, unde sunt implicaţi peste 200 de poliţişti şi procurori şi este realizată de Direcţia 5 (Misiuni Speciale) a MAI, în cadrul unui dosar penal fabricat pentru „coruperea alegătorilor”.Operaţiunea se încadrează în valul de represiuni a guvernării orientate împotriva susținătorilor lui Renato Usatîi.

Poliţia specială a MAI a declanşat noul val de represiuni după ce marţi, 16 decembrie, soţiile şi copiii activiştii partidului „Patria” au organizat o acţiune paşnică de protest la sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova unde au cerut structurilor internaţionale să reacţioneze la arestările şi percheziţiile care durează mai bine de câteva săptămâni în casele activiştilor partidului lui Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?