X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sydney: Opinia publică, în stare de şoc după luarea de ostatici

17 dec. 2014,, 02:00   Externe
3243 0

Foto: ria.ru

"Vreau să cred că suntem în siguranţă în Australia, că avem un guvern eficient care are grijă de cetăţenii săi". Este declaraţia unuia dintre participanţii la slujba organizată în memoria celor doi ostatici ucişi la Sydney. Întreaga Australie este în stare de şoc după incidentul în care şi-au pierdut viaţa 3 persoane, inclusiv atacatorul. Man Haron Monis era un refugiat iranian, autodeclarat şeic. El a fost condamnat anul acesta pentru multiple infracţiuni.

Slujba în memoria victimelor atacului s-a desfăşurat în catedrala St. Mary, situată la mică distanţă de populara cafenea unde Monis a luat ostatici şi a arborat staegul grupării teroriste Statul Islamic.

Timp de 16 ore, cât a durat criza, el a cerut în schimbul ostaticilor o întâlnire cu primul-ministru Tony Abbott şi a anunţat că Australia este sub atacul Statului Islamic.
În cele din urmă, teroristul a fost ucis de forţele speciale ale poliţiei.

Man Haron Monis a fost condamnat în 2012 la 2 ani de închisoare pentru că le-a trimis scrisori de ameninţare familiilor unor militari australieni ucişi în Afganistan. A efectuat doar o parte din pedeapsă.

În 2014, iranianul a fost pus sub acuzare pentru 40 de incidente sexuale faţă de femei. Presa australiană a ridicat numeroase semne de întrebare privind lipsa de monitorizare a unui individ cu un cazier atât de bogat.

Comunitatea musulmană din Sydney a dezvăluit că iranianul era un singuratic şi nu făcea parte din nicio organizaţie islamistă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?