X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Efrim ar trebui să dea niște răspunsuri

16 dec. 2014,, 12:45   Politică
4649 1

Foto: europalibera.org

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, ar trebui să ofere anumite explicații înainte să-și încheie activitatea la minister, pe marginea refuzului de a înregistra partidului lui Renato Usatîi. De această părere este directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, care a comentat în cadrul unei conferințe de presă anunțurile făcute de Oleg Efrim și Dorin Recean privind retragerea lor din spațiul public, informează NOI.md.

„Prestația miniștrilor în perioada de guvernare ar trebui să fie discutată în interiorul partidului care i-a propus – au realizat ei scopurile propuse sau nu. Personal consider că aceste scopuri au fost nebuloase și nu au fost prea bine formulate pentru a se înțelege performanțele acestor miniștri, deși cred că oricare dintre cei doi ar putea continua activitatea mai departe la minister. Cred totuși că domnul Efrim ar trebui să dea niște răspunsuri privind neînregistrarea partidului «Parus»”, a precizat Barbăroșie.

În ceea ce privește prestația ministrului de interne, Dorin Recean, analistul este de părere că reformele demarate în cadrul instituției se apropie de standardele europene.

„Ceea ce a făcut Recean la MAI este un început bun și îmi pare rău că dumnealui nu-și continuă activitatea. Cel puțin abordarea reformelor în MAI este în conformitate cu ceea ce ar fi făcut aici un estonian dacă ar fi fost invitat, poliția estoniană fiind un exemplu de reforme pentru toate țările europene”, a menționat analistul.

Menționăm că miniștrii Oleg Efrim și Dorin Recean au anunțat că nu vor mai face parte din viitorul guvern și vor reveni la activitățile din sectorul privat. Oleg Efrim a ținut să precizeze că va activa în domeniul avocaturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?