Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Tapiola: Niciun diplomat nu se poate implica în negocierile privind formarea coaliției de guvernare

15 dec. 2014,, 16:02   Politică
3225 4

Foto: europalibera.org

Șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, a declarat astăzi pentru presă că orice implicare a diplomaților străini în procesul de negocieri privind formarea coaliției de guvernare ar fi un lucru lipsit de înțelepciune. Astfel a comentat oficialul european propunerea Partidului Liberal, care a insistat ca procesul de negocieri să aibă loc în prezența observatorilor din partea UE, informează NOI.md.

„Moldova e o țară independentă și suverană și cred că ar fi un lucru lipsit de înțelepciune pentru orice diplomat acreditat la Chișinău să comenteze negocierile legate de formarea coaliției. Acordul de creare a coaliției de guvernare este o chestiune de ordin intern a Republicii Moldova. Sigur că noi urmărim cu mare interes acest proces”, a precizat Tapiola, în cadrul unei dezbateri publice pe marginea asistenței oferite de UE.

Totodată, șeful delegației UE a remarcat că noua guvernare trebuie să ducă la bun sfîrșit reformele începute și să dea dovadă de responsabilitate.

Menționăm că anterior PL a propus ca negocierile cu PD și PLDM să fie organizate în format deschis cu participarea presei, reprezentanților societății civile, precum și a delegaților din partea UE și SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?