X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

UE a decis interzicerea zborurilor tuturor companiilor aeriene libiene în spațiul european

11 dec. 2014,, 16:20   Externe
3078 0

Foto: ria.ru

Uniunea Europeană a decis să interzică zborurile tuturor companiilor aeriene libiene în spațiul european, din motive de securitate, ceea ce aduce la 310 numărul companiilor aeriene străine de pe 'lista neagră' a UE, informează AFP.

Șapte companii libiene sînt vizate de această măsură — Afriqiyah Airways, Air Libya, Buraq Air, Ghadames Air Transport, Global Aviation and Services, Libyan Airlines și Petro Air, a precizat executivul UE.

''Ca urmare a evenimentelor survenite recent în Libia, Autoritatea de Aviație Civilă nu mai este în măsură să își îndeplinească obligațiile sale internaționale în ceea ce privește securitatea sectorului libian al aviației. Prioritatea mea este să garantez securitatea pasagerilor, care nu este negociabilă'', a explicat comisarul european pentru transporturi, Violeta Bulc.

Nicio companie afectată pînă în prezent de interdicție nu a fost retrasă de la 'lista neagră' a UE, dar comisarul european a evocat unele progrese realizate de o serie de țări, precum Filipine, Sudan, Mozambic și Zambia.

Noua ediție a 'listei negre', publicată pe site-ul Comisiei Europene, interzice 308 de companii aeriene din 21 de țări: Afganistan, Angola, Benin, Congo, Republica Democrată Congo, Djibouti, Guineea Ecuatorială, Eritreea, Gabon, Indonezia (cu excepția a cinci transportatori), Kazahstan, Kîrgîzstan, Liberia, Libia, Mozambic, Nepal, Filipine, Sierra Leone, Sao Tomé-et-Principe, Sudan și Zambia. Pe listă se mai află doi transportatori izolați: Blue Wing Airlines din Surinam și Meridian Airways din Ghana.

Pe listă sînt incluși 10 transportatori care nu pot organiza zboruri cu destinația UE decît cu anumite tipuri de aparate, menționate explicit: Air Astana (Kazahstan), Afrijet, Gabon Airlines și SN2AG (Gabon), Air Koryo (Coreea de Nord), Airlift International (Ghana), Air Service Comores (Comore), Iran Air (Iran), TAAG Angolan Airlines (Angola) și Air Madagascar (Madagascar).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?