X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Pentru ca societatea să creadă în noua guvernare, trebuie format un guvern de tehnocraţi

11 dec. 2014,, 16:15   Politică
3861 2
Foto: voceabasarabiei.net
Pentru ca cetăţenii Moldovei să creadă în scopurile nobile ale noii guvernări proeuropene, trebuie format un guvern de tehnocraţi, care să nu aibă culoare politică, consideră istoricul Octavian Ţîcu.

Intervievat de agenția "Infotag", el a spus că "actuala situaţie politică diferă de cea din 2010, deoarece partidele proeuropene trebuie să ia în calcul nemulţumirea opoziţiei, situaţia regională şi cerinţele partenerilor internaţionali de a prezenta rapoarte despre reformele realizate".

"Noua guvernare trebuie să caute soluţii pentru multe probleme, unele dintre care le-a creat singură. Pentru a nu călca pe aceeaşi greblă, ei trebuie să conştientizeze că de data aceasta cetăţenii aşteaptă rezultate concrete, nu promisiuni. Trebuie aprobat un guvern competent, capabil să rezolve probleme vitale şi să facă transformări. Ţara are nevoie de schimbări cardinale", consideră Ţîcu.

În opinia lui, "negocierile de formare a coaliţiei din nou sînt însoţite de divergenţe şi tensiuni, însă participanţii trebuie să uite supărările şi să înceapă a lucra".

"Informaţia că Partidul Comuniştilor (PCRM) poate prelua controlul asupra unor instituţii de stat sau chiar poate deveni membru al coaliţiei nu promite nimic bun partidelor de dreapta. Însă, dacă va fi pusă problema atingerii bunăstării cetăţenilor prin eforturi comune cu PCRM sau continuarea instabilităţii politice, consider că guvernarea va alege prima variantă, pe care alegătorii vor fi gata să o accepte", a spus Ţîcu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?