Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Boschetarii au luat cu asalt centrul de găzduire din Chişinău

5 dec. 2014,, 11:15   Societate
3396 0
Foto: ror.ru
Frigul este cel mai mare dușman al oamenilor fără adăpost. Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu din Chişinău este acum plin până la refuz. Pentru a-i găzdui pe toţi cei veniţi sau aduşi la adăpost, administraţia a amenajat locuri de dormit şi la podea. Nimeni nu protestează, însă.

În nopțile geroase de iarnă, un loc la cald poate face diferența între viață și moarte pentru oamenii străzii. La adăpost ei primesc şi de mâncare:

''Minunat, ordinea o menținem noi, dimineața o chiflă, un ceai. Seara la fel, mâncare bună, pâine ajunge, mai mult decât trebuie.''

''Sunt oameni care ne ajută, nu în fiecare zi, dar sunt zile în care ne aduc de mâncare. Mulţumim Domnului, aici nu o să ne alintăm.''

''Pe parcursul ultimelor zile numărul persoanelor s-a mărit. Deja avem doua persoane care în urma frigului au suferit digerături, de gradul doi și întâi. La moment se află 75 de persoane, deja am depășit capacitatea centrului, deoarece limita este de 70 de persoane", spune asistentul social Mariana Ciobanu.

Centrul de găzduire a persoanelor fară adăpost activează din anul 2004.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?