X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Sturza: Cei umiliţi vor alege altă guvernare

4 dec. 2014,, 17:45   Politică
9835 8
Foto: golos.md
Ex-premierul Moldovei Ion Sturza, impresionat de propria perspicacitate, iarăşi a împărtăşit pe reţelele de socializare un citat de-al său, „o amintire pentru cei care negociază azi în Moldova”. Şi a citat o secvenţă dintr-un interviu acordat la 31 martie 2014. “S-a întîmplat în Romania. Cei umiliți au ales «un alt» președinte”.

După toate aparențele, Ion Sturza consideră că profeţia lui privind schimbarea preşedintelui României s-a adeverit, iar acum a venit rîndul ca reprezentanţii noii guvernări moldoveneşti să fie puşi în gardă. Iată ce a spus el atunci:

«Toţi se uită din perspectivele geostrategiei... Eu am o teorie mai simplă. Maidanul nu a apărut ca o reacţie a ucrainenilor pro sau contra Vest sau Est. Maidanul a apărut ca o reacţie a... (spune rar cuvintele ca într-o lecţie – n.red.) ...la sărăcie... Nici sărăcia nu e o problemă. O reacţie la corupţia, aroganţa, lipsa de respect faţă de lege şi faţă de oamenii lor. Eu îi întrebam pe prietenii mei – medici, oameni de valoare, oameni de afaceri – ce caută ei pe Maidan. Era frig, era periculos... Majoritatea oamenilor care au ieşit pe Maidan sînt oameni de bună-credinţă, care nu mai vroiau să trăiască sub regimul lui Ianukovici – corupt, brutal, autoritar. Asta a fost. Să nu fie nicio iluzie că oamenii au luptat acolo pentru valorile democratice. Ăsta e fenomenul Maidanului. Şi asta e o lecţie nu pentru Ucraina, e o lecţie şi pentru Moldova, şi pentru România, şi pentru orice ţară care nu îşi stimează poporul. Şi punct. (...)”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?