X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep: Alegerile actuale sînt o palmă dată Occidentului

2 dec. 2014,, 13:00   Politică
7241 12
Foto: noi.md
Alegerile recente au fost ca o palmă zdravănă pentru Occident în ultimii 10 ani, a declarat pentru agenţia News-Moldova Valeriu Ostalep, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate.

Ostalep spune că, în acest răstimp, Rusia nu a dat prioritate nici unei forţe politice din Moldova, pe cînd politicienii occidentali au întrecut orice limite cu vizitele lor, în timpul cărora încercau să ne convingă că Moldova, chipurile, este cel mai bun exemplu al „istoriei de succes” în privinţa asimilării valorilor europene. Deşi nimeni nu le dădea crezare: doar în ţară nu se schimba nimic.

Potrivit analistului, Rusia nici odată nu a fost atît de activ demonizată în Moldova ca în prezent.

„Ne-au speriat cu „omuleţii verzi”, cu implicarea armatei. Unde sînt toate acestea?”, se întreabă Ostalep.

El a adăugat că „în acelaşi timp, unii politicieni încearcă să apropie Moldova de NATO, însă pentru cetăţenii ţării acesta este lucrul pe care şi-l doresc cel mai puţin.

„Apropo, aşa şi nu este clar care va fi reacţia autorităţilor moldovene la declaraţia Ambasadei SUA în care se menţionează încălcarea proceselor democratice în ţară în legătură cu excluderea partidului „Patria” din cursa electorală”, a subliniat Ostalep, adăugînd că „la fel, nu este clar nici faptul dacă acest partid va contesta sau nu rezultatele alegerilor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?