Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

În funcţia de administrator special al Băncii de Economii a fost numit Ion Ropot

2 dec. 2014,, 12:00   Economie
3859 0
Foto: noi.md
În funcţia de administrator special al Băncii de Economii a fost numit Ion Ropot, şef al Direcţiei supraveghere specială și din oficiu a Băncii Naţionale a Moldovei, relatează NOI.md.

După cum se menţionează în comunicatul BNM, prin Hotărîrea Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei din 27 noiembrie 2014, a fost instituită administrare specială asupra Băncii de Economii S.A. Totodată, în temeiul prevederilor Legii instituţiilor financiare, prin hotărîrea respectivă, IonRopot a fost numit în calitate de administrator special al Băncii de Economii.

Potrivit prevederilor legii nominalizate, pe perioada administrării speciale, drepturile şi obligaţiile acţionarilor, consiliului, organului executiv şi ale administratorilor băncii se suspendă şi se exercită de către administratorul special.

Ion Ropot va efectua administrarea specială a Băncii de Economii pînă la numirea unui nou consiliu de administraţie al acesteia. El trebuie să asigure buna funcţionare şi integritatea activelor băncii, protecţia băncii şi a mijloacelor deponenţilor ei, micşorarea cheltuielilor băncii.

După cum a declarat ieri guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, statul deţine, din nou, cota majoritară de 56,13 la sută din capitalul social al Băncii de Economii. Prin aceasta şi se explicăinstituirea de către Banca Naţională a administrării speciale a BEM.

Şeful BNM a menţionat că activitatea Băncii de Economii se desfăşoară în regim normal.Guvernul împreună cuBNM vor face tot ce este necesar pentru a asigura stabilitatea băncii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?