Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Prezentarea raportului CEC privind pregătirea pentru alegeri nu a trecut fără scandal (VIDEO)

29 noi. 2014,, 17:45   Politică
5890 2
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat astăzi concurenților electorali raportul cu privire la pregătirea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, informează NOI.md.

Președintele CEC, Iurie Ciocan, a raportat amănunțit despre inovațiile introduse nu doar cu scopul de a facilita activitatea secțiilor de votare și a comisiilor electorale, dar și pentru a asigura transparență maximală și excluderea unor posibile încălcări.

Funcționarul a amintit că în listele electorale au fost incluși circa 2,8 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot, inclusiv cetățeni din localitățile de pe malul stîng al Nistrului, care temporar nu se află sub jurisdicția Chișinăului. Potrivit lui Ciocan, în regiunea transnistreană locuiesc 211 de mii de cetățeni cu drept de vot.

Locuitorii din Transnistria vor putea mîine vota la 26 de secții de votare deschise pe malul drept al Nistrului. La fel ca la alegerile parlamentare din anul 2010, locuitorii satului Corjova vor putea vota în satul vecin Cocieri, pentru a evita provocări din partea structurilor de forță de la Tiraspol.

Ședința nu a trecut fără scandal. Astfel, candidatul independent Oleg Cernei l-a întrebat pe Iurie Ciocan ce măsuri a întreprins CEC în privința postului Publika TV, care „pe parcursul întregii zile difuzează emisiuni cu caracter prppagandistic”.

Răspunzînd la întrebările jurnaliștilor cu privire la decizia Curții Supreme de Justiție de a lăsa în vigoare hotărîrea Curții de Apel Chișinău de a a exclude formațiunea lui Renato Usatîi din cursa electorală, Iurie Ciocan a explicat că pe toate buletinele de vot în dreptul Partidului „Patria” va figura ștampila „retras”. În cazul în care cineva din alegători va urma apelul acestui partid de a-l vota, el trebuie să conștientizeze că buletinul va fi declarat nevalabil și votul va fi ratat.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?