X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Zăpada topită transformă un parc din Austria într-un lac

30 noi. 2014,, 16:00   Externe
3046 0
Foto: uaparty.com
Bănci pregătite pentru turiști, poteci croite pentru bucuria unor lungi plimbări într-o zonă din landul austriac Stiria sînt inundate în fiecare primăvară, în urma topirii zăpezii. Un strat de 12 metri de apă transformă parcul într-un lac în care peștii înoată printre copaci. Un capriciu al destinului care se repetă de sute de ani din cauza faptului că zona respectivă se află între munți, potrivit cotidianului spaniol ABC.

O expoziție fotografică deschisă în orașul Linz arată mai multe imagini inedite surprinse în zona respectivă de Gerald Kapfer și Harald Hois, doi fotografi care s-au aventurat — în costum de scafandru — în adîncul lacului Grüner See, obținînd instantanee spectaculoase.

Imaginile arată în mod detaliat flora și fauna parcului. O vegetație și animale care, cu timpul, s-au văzut obligate să trăiască într-un strat de 12 metri de apă timp de cîteva luni pe an, după topirea zăpezii. Schimbarea este semnificativă, deoarece lacul din apropiere are doar trei metri adîncime în restul anului.

'Multe persoane sînt uimite de faptul că imagini ca acestea au fost captate în Austria și nu într-un loc mai exotic, ca Insulele Maldive, însă realmente avem un frumos peisaj acvatic', a explicat, pentru Daily Mail, curatorul expoziției, Stephan Weigl.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?